Braziliški saldainiai

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
12
Ingredientai:
  • Kartusis šokoladas, 500 gr.
  • Malti gvazdikėliai, 1 a.š.
  • Maltas cinamonas, 2 a.š.
  • Tarkuotas muskatas
  • Cukraus pudra, 1 v.š.
  • Riebi grietinėlė, 380 ml
  • Riešutai (bertoletijų ar kurie kiti), 500 gr.
Gaminimo instrukcija:
  1. Kepimo skardą patepkite sviestu ir išklokite maistine plėvele.

  2. Ištirpinkite šokoladą, sumaišykite su prieskoniais ir cukraus pudra.

  3. Supilkite pašidytą grietinėlę ir išmaišykite.

  4. Ant skardos paskleiskite riešutų (geriausia - brazilinius, t.y. bertoletijų, bet galima ir kitus) ir užpilkite šokoladine mase taip, kad tik vos vos juos dengtų. Sluoksniuokite taip tol, kol baigsis produktai.

  5. Išlyginkite paviršių ir padėkite į šaldytuvą sustingti 2 valandoms.

  6. Supjaustykite norimo dydžio gabaliukais, atšildykite iki kambario temperatūros ir patiekite.

Receptą atsiuntė: Nijolė

Komentarai (1)

renata 2013-01-14 14:56
garas