Balandėliai su vynuogių lapais

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
6
Ingredientai:
  • Jautiena, 500 gr.
  • Svogūnas, 1 vnt.
  • Ryžiai, 50 gr.
  • Pomidorų padažas, 2 v.š.
  • Aliejus, 1 v.š.
  • Sultinys, 50 ml
  • Druska
  • Vynuogių lapai, 40 vnt.
  • Bazilikai
  • Pipirai
Gaminimo instrukcija:
  1. Lapus pusvalandį pamirkykite šiltame vandenyje, iš likusių komponentų paruoškite faršo masę.

  2. Nusausintus lapus dėkite šiurkščia puse į vidų, nupjaukite kotelius. Įdėkite graikinio riešuto dydžio įdaro gabaliuką ir sulankstykite.

  3. Kaulus sudėkite į puodą, jeigu yra suplyšusių lapų - išklokite jais puodo dugną, išdėliokite balandėlius vieną prie kito.

  4. Įpilkite vandens (kad apsemtų balandėlius), prispauskite lėkšte.

  5. Virkite ant silpnos ugnies apie valandą. Balandėliai skaniausi šilti, bet ne karšti.

  6. Pastaba: skaniau valgyti ne karštus, o šiltus.

Receptą atsiuntė: Oksana

Komentarai (2)

Gabriele 2019-12-02 22:47
Vynuogiu lapu yra promo parduotuvese :)
lara 2015-02-17 22:35
Kur gauti vynuogiu lapu