Baklažanai su varškės įdaru

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
8
Ingredientai:
  • Baklažanai, 4 vnt.
  • Varškė, 250 gr.
  • Sūris, 200 gr.
  • Kiaušinis, 1 vnt.
  • Česnakas, 2 skilt.
  • Pipirai, 1 žiups.
  • Druska, 1 žiups.
  • Aliejus, 4 v.š.
  • Žalumynai (įvairūs), 1 pund.
Gaminimo instrukcija:
  1. Baklažanus nuplaukite, nusausinkite ir perpjaukite perpus. Patepkite aliejumi, dėkite į iki 180C įkaitintą orkaitę ir pakepkite apie 15 min., kad šiek tiek suminkštėtų. Tuomet palaukite, kol šiek tiek pravės ir šiek tiek išskobkite.

  2. Įdarui sumaišykite varškę su tarkuotu sūriu, mėgiamais, smulkiai pjaustytais žalumynais, įmuškite kiaušinį, įdėkite smulkiai pjaustytą ar spaustuku perspaustą česnaką, išskobtas ir smulkiai pjaustytas baklažanų dalis, pagardinkite druska, pipirais.

  3. Skardą ištieskite kepimo popieriumi, sudėkite baklažanų puseles. Vėl grąžinkite į iki 180C įkaitintą orkaitę ir kepkite dar apie 30 min. iki kol baklažanai visiškai iškeps, išsilydys ir apskrus įdaras.

  4. Baklažanų laivelius patiekite su šviežiomis daržovėmis.

Receptą atsiuntė: Urtė

Komentarai