Aromatingas ir aštrus alyvuogių aliejus

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
20
Ingredientai:
  • Alyvuogių aliejus, 250 ml
  • Rozmarino šakelės, 2 vnt.
  • Česnakas, 2 skilt.
  • Nedideli čili pipirai, 2 vnt.
Gaminimo instrukcija:
  1. Į tvirtai užsisukantį butelį ar stiklainį dėkite rozmarino šakeles, česnaką (lupti nebūtina), čili. Užpilkite kokybišku alyvuogių aliejumi. Tvirtai užsukukite.

  2. Aliejų laikykite tamsioje, vėsioje vietoje 7-10 dienų, o tuomet naudokite salotoms, įvairioms užtepėlėms, skrebučių apšlakstymui ir pan. Kepimui šis aliejus netinka.

  3. Aliejų galima aromatizuoti ir skaninti kitomis prieskoninėmis žolelėmis, juodaisiais pipirais.

Receptą atsiuntė: Aistė

Komentarai