Apverstas obuolių pyragas su kefyru

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
10
Tešlai:
  • Kefyras, 1 stikl.
  • Sviestas (kambario temperatūros), 50 gr.
  • Kiaušiniai, 2 vnt.
  • Miltai, 1,5 stikl.
  • Cukrus, 0,5 stikl.
  • Druska, 1 žiups.
  • Kepimo milteliai, 1 a.š.
Įdarui:
  • Obuoliai, 4
  • Cukrus, 1 žiups.
  • Cinamonas, 1 žiups.
Kita:
  • Sviestas (formai patepti), 50 gr.
Gaminimo instrukcija:
  1. Formą atsegamais kraštais ištepkite sviestu.

  2. Obuolius nulupkite, supjaustykite nedidelėmis skiltelėmis, sumaišykite su cukrumi ir cinamonu. Obuolius suberkite į sviestuotą formą.

  3. Tešlai skirtus ingredientus sumaišykite. Turėtų gautis grietinės tirštumo (gal net kiek tirštesnė) tešla.

  4. Tešlą paskirstykite ant obuolių.

  5. Kepkite iki 170C įkaitintoje orkaitėje apie 40 min.

  6. Iškeptą pyragą truputį apvėsinkite ir išverskite į lėkštę taip, kad obuoliai atsidurtų viršuje.

  7. Į obuolių įdarą galima įmaišyti skrudintų riešutų, džiovintų spanguolių.

Receptą atsiuntė: Aistė

Komentarai (2)

pyragelis 2016-09-29 15:03
man jis irgi kazkoks neiskiles gavosi...isivaizdavau kitaip
Renata 2015-07-31 22:40
Skanu...tik nezinau kiek jis cia iskilt turejo...toks jausmas kad man susileido jis truputi ..