Pyragas su riešutų įdaru

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
8
Ingredientai:
  • Miltai, 300 gr.
  • Margarinas, 250 gr.
  • Druska, 1 žiups.
  • Kiaušiniai, 2 vnt.
  • Medus, 3 v.š.
  • Graikiniai riešutai, 300 gr.
  • Cukrus, 350 gr.
  • Grietinėlė, 100 gr.
Gaminimo instrukcija:
  1. Iš miltų, druskos, maždaug pusės cukraus, margarino ir 1 kiaušinio užminkykite tešlą, palaikykite ją šaldytuve. Grietinėlę išmaišykite su medumi.

  2. Riešutus susmulkinkite, suberkite į keptuvę, užpilkite likusiu cukrumi ir maišydami pakaitinkite, kol riešutai apkibs cukrumi. Tada sumažinkite temperatūrą ir supilkite grietinėlę su medumi, išmaišykite ir atvėsinkite.

  3. Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi, tešlą padalinkite į 3 dalis. Iš 2 iškočiokite 2 apskritimus, iš trečios - 5 cm pločio juostą.

  4. Vieną lakštą įklokite į formos dugną, juosta iš vidaus apsukite formos šonus, supilkite įdarą ir uždenkite paskutiniu tešlos lakštu. Aptepkite kiaušinio plakiniu ir kepkite vidutinio karštumo orkaitėje apie pusvalandį.

Receptą atsiuntė: Jolanta

Komentarai