Sočios vištienos salotos su garstyčių - medaus padažu

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
6
Ingredientai:
  • Vištienos krūtinėlės, 2 vnt.
  • Konservuoti kukurūzai, 1 skard.
  • Konservuotos pupelės, 1 skard.
  • Paprika, 1 vnt.
  • Pomidorai, 2 vnt.
  • Svogūnas, 1 vnt.
  • Petražolės, 1 pund.
Padažui:
  • Aliejaus, 0,3 stikl.
  • Actas, 3 v.š.
  • Garstyčios, 3 v.š.
  • Medus (skystas), 2 v.š.
  • Česnakas, 2 skilt.
  • Čiobreliai, 0,5 a.š.
Gaminimo instrukcija:
  1. Vištienos filė supjaustykite kubeliais, ištrinkite mėgiamais prieskoniais ir palikite pasimarinuoti šaldytuve apie valandą. Vištienos gabaliukus apkepinkite nedideliame kiekyje aliejaus. Salotoms taip pat galite naudoti virtą ar orkaitėje keptą vištieną, tinka įvairūs likučiai.

  2. Kukurūzus ir pupeles perplaukite, palikite apdžiūti. Papriką supjaustykite kubeliais. Pomidorus taip pat supjaustykite kubeliais ir šiek tiek nuspauskite skystį. Svogūną, petražoles labai smulkiai supjaustykite.

  3. Visus padažui skirtus ingredientus sumaišykite, dėkite smulkiai kapoto ar spaustuku perspausto česnako, smulkinto šviežio arba džiovint čiobrelio. Gerai permaišykite ir palikite 30 min., kad pasiskirstytų skoniai.

  4. Galiausiai sumaišykite visus salotų ingredientus, jas užtaisykite padažu ir dar kartą viską permaišykite.

  5. Šias salotas galima pastiprinti tamsios duonos skrebučiais.

Receptą atsiuntė: Aistė

Komentarai