Obuolių, kopūstų, morkų salotos su aguonomis

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
5
Ingredientai:
  • Kopūstas, 200 gr.
  • Obuoliai, 2 vnt.
  • Morka, 1 vnt.
  • Svogūnų laiškai, 1 sauj.
  • Petražolės (šviežios, kapotos), 2 v.š.
  • Jogurtas (be priedų), 80 ml
  • Medus, 2 a.š.
  • Citrinos sultys, 2 v.š.
  • Aguonos, 3 v.š.
  • druska, pipirai, 1 žiups.
Gaminimo instrukcija:
  1. Kopūstą, obuolius, morką supjaustykite smulkiomis lazdelėmis, petražoles bei svogūnų laiškus sukapokite. Daržoves sudėkite į indą.

  2. Atskirame indelyje išmaišykite padažą: jogurtą be priedų (geriau naudoti tirštą graikišką jogurtą), sumaišykite su skystu medumi, citrinos sultimis, druska, pipirais ir aguonomis. Aguonų galite ir nenaudoti, tačiau jos suteikia įdomaus, netikėto skonio.

  3. Gautu padažu užtaisykite salotas, jas gerai permaišykite ir tiekite.

  4. Į salotas papildomai galima dėti paprikų ar paeksperimentuoti su obuoliais - naudoti vieną saldesnį ir vieną rūgštų obuolį.

Receptą atsiuntė: Aistė

Komentarai