Grikių košė su kiaušiniais

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
2
Ingredientai:
  • Grikiai (nevirti), 1 stikl.
  • Vanduo (verdantis), 2 stikl.
  • Kiaušiniai, 2 vnt.
  • Sviestas, 1 a.š.
  • Svogūnas, 1 vnt.
  • Petražolės, 50 gr.
  • Aliejus, 1 v.š.
  • Druska, 1 žiups.
Gaminimo instrukcija:
  1. Kiaušinius išvirkite.

  2. Grikius praplaukite po tekančiu vandeniu, palikite nuvarvėti ir apdžiūti.

  3. Grikius apkepinkite keptuvėje be papildomų riebalų 5 min. Tuomet dėkite sviesto, permaišykite, sudėkite į puodą ar dubenį, užpilkite 2 stiklinėmis verdančio vandens, uždenkite ir palikite brinkti 15-20 min.

  4. Svogūną smulkiai supjaustykite, apkepinkite aliejuje iki auksinės spalvos.

  5. Kepintą svogūną, smulkiai sukapotus virtus kiaušinius, smulkintas petražoles sumaišykite su išbrinkusiais grikiais, gardinkite druska.

  6. Puikus pasirinkimas pusryčiams!

Receptą atsiuntė: Aistė

Komentarai (3)

SALOMĖJA 2015-07-25 21:15
AČIŪ AISTUTE LABAI GERAS DIETOS BESILAIKANTIEMS ZMONEMS RECEPTAS LINKIU TAU SEKMĖS.








nesvarbu 2015-07-25 17:38
Kalorijų per daug.ne visiems tinka
Renata 2015-04-22 13:53
Na labai skanu :) man asmeniskai kepintas svogunas labai tinka :)