Pamatę šią katę apstulbo net visko regėję veterinarai (foto)

Pamatę šią katę apstulbo net visko regėję veterinarai (foto)

Į Pitsburgo gyvūnų apsaugos centrą buvo atvežtas neįprasta katė. Tiksliau, neįprasta buvo jos būklė – nieko panašaus per savo daugiametę praktiką centro veterinarai dar nematė. Paaiškėjo, kad keturkojė gyveno pas 82 metų vyrą, sergantį Alzheimerio liga. Neseniai jis iškeliavo į senelių namus, bet... Net ir gyvendamas kartu su savo augintine rūpinosi ja nepakankamai.

Vyro giminaitis Polas Raselas prisiminė, kad senelis turėjo katiną. Namų durys buvo dar atviros, todėl jis nusileido žemyn ir paliko gyvūnui maisto, kol nuspręs, ką su juo daryti. Po to kažkas užsiminė, kad buvo ir dar viena katė, todėl Polas pradėjo jos ieškoti. Staiga kažkoks didelis ir keistas padaras iššoko iš palovės ir nubėgo į rūsį. Polas pasakoja: „Aš net pagalvojau: „Kas tai buvo?“

Tai, ką pamačiau nusileidęs su žibintuvėliu žemyn, priminė kažką iš siaubo filmo. Po to man pasirodė, kad tai vis dėlto katinas, įsisupęs į apklotą.“

Iš tikrųjų rūsio kampe slėpėsi išsigandusi katytė Heidi, kurios kailiukas buvo baisiai susivėlęs. Judėti su tokia našta buvo ne tik nepatogu, bet ir skausminga.

Katę apžiūrėję veterinarai buvo priblokšti. Jos kailiuku ilgus metus buvo nesirūpinama visai. Dredai, kuriuos teko nuskusti, svėrė beveik kilogramą.

Dabar baikščioji Heidi ir 17-metis katinas Siamas gyvena savo naujuose namuose kartu su Polu Raselu ir jo žmona.

Kaip pranešė naujieji šeimininkai, pirmąsias paras Heidi praleido slėpdamasi po lova, bet greitai apsiprato ir dabar jaučiasi kuo puikiausiai.

Komentarai