Meilė ir rūpestis daro stebuklus: apverktinos būklės šuo per du mėnesius pasikeitė neatpažįstamai (foto)

Meilė ir rūpestis daro stebuklus: apverktinos būklės šuo per du mėnesius pasikeitė neatpažįstamai (foto)

Šis apverktinos būklės šuo buvo atsitiktinai pastebėtas vieno iš Graikijos miestų gatvėse. Nelaimingas gyvūnas merdėjo – jis buvo toks išsekęs, nuplikęs ir apipultas parazitų, kad išgelbėti jį galėjo tik stebuklas. Ir stebuklas įvyko!

Atsitiktinis praeivis nufotografavo šunį ir įkėlė nuotrauką į socialinius tinklus. Ją pastebėjo Atėnų gyvūnų prieglaudos savanorė Valia Orfanidou. Per savo praktiką ji matė daug, tačiau šis vaizdas ją šokiravo ir sukrėtė iki širdies gelmių.

Valia nusprendė žūtbūt surasti šį nelaimingą gyvūną ir nuvyko į miestą, kuriame jis buvo pastebėtas. Prieš tai ji atsispausdino nuotrauką ir ėmė klausinėti vietinių, ar kas nors jį matė.

Surasti šunį padėjo emigrantas iš Pakistano. Vyras papasakojo, kad kartais šėrė gyvūną, ir net parodė vietą, kur šis gyveno. Valia pasiėmė šunį į gyvūnų prieglaudą Atėnuose ir pavadino jį Biliu.

„Šuns būklė buvo siaubinga. Aš pamaniau, kad jau niekuo jam negalėsiu padėti. Nusprendžiau, kad galiu tik pasirūpinti oria jo mirtimi. Netgi nusiteikiau, kad Bilį teks užmigdyti“, - prisimena Valia.
 
Tačiau gyvūną apžiūrėjęs veterinaras pasakė, kad viskas nėra taip blogai, kaip atrodo. Šuo dar turėjo pakankamai jėgų, o gerai prižiūrimas galėjo pasveikti.

Išgirdus tai, Valiai nuo širdies nusirito didžiulis akmuo. Ji pasiėmė šunį pas save ir ėmė slaugyti.

Bilis tikriausiai pirmą kartą ėmė maitintis taip, kaip pridera, be to, naujoji šeimininkė reguliariai maudė jį gydomosiose voniose. Po truputį išnyko parazitai ir ataugo tankus šilkinis kailis.

Po dviejų mėnesių Bilio atpažinti buvo neįmanoma – tai buvo gražus ir sveikas šuo, kupinas jėgų ir gyvenimo džiaugsmo. Tiesiog nuostabu, ką per trumpą laiką gali padaryti meilė ir rūpestis!

2 psl. »

Komentarai

Ar žinote, kad...

Lietuvoje iš tūkstančio gyventojų nuo gripo pasiskiepija vidutiniškai 30 asmenų, Latvijoje - 65, Estijoje – 52 asmenys. Tuo tarpu JAV tūkstančiui gyventojų tenka net 250 pasiskiepijusių, Europoje vidutiniškai – 177.

Kitas faktas