Kaip išsirinkti veido kaukę?

Kaip išsirinkti veido kaukę?

Parduotuvėse, vaistinėse ir grožio salonuose  galima įsigyti pačių įvairiausių veido kaukių. Ką apie jas reikėtų žinoti? Kokia jums tiks geriausiai? Štai ką pataria kosmetologai.

Bendrosios rekomendacijos

 

  • Kaukė ant veido ir kaklo turi būti tepama masažinių linijų kryptimi. Srities aplinkui akis nelieskite.
  • Prieš tepant kaukę, būtina nuvalyti odą pieneliu arba putomis, patrinti toniku.
  • Paprastai kaukes reikia daryti 2-3 kartus per savaitę. Jeigu trūksta laiko - darykite bent 1 kartą per 7 dienas. Tačiau turėkite omenyje, kad odai reikia skirtingų medžiagų, todėl kai tik pajusite, kad kaukės jau ne tokios efektyvios, kaip iš pradžių - keiskite jas. Galite vienu metu naudoti iš karto kelias skirtingas kaukes, pavyzdžiui: vieną savaitę - maitinamąsias, kitą - medžiagines (jos gerai drėkina) ir t.t.
  • Užtepus kaukę būtina pagulėti horizontalioje padėtyje - gulint veido ovalas ryškesnis, išsilygina raukšlės. Gulima padėtis yra ideali atliekant tokias procedūras. Jeigu jūs storu sluoksniu užsitepsite maitinamąją kaukę ir eisite tvarkytis ar užsiimsite kitais reikalais, dalis jos tekės žemyn, ir medžiagos pasiskirstys netolygiai, be to, kaukė temps odą žemyn.
  • Rinkdamiesi kaukę, neignoruokite rekomendacijų ant produkto pakuotės ir klausykitės savo intuicijos: jeigu pasidarę kaukę jaučiatės gerai, galite ją drąsiai naudoti ir toliau.


Kreminės kaukės

Kam tinka: visiems odos tipams. Nenuplaunamos kreminės kaukės dažniausiai rekomenduojamos sausai ir glembančiai odai.

Poveikis: maitina ir drėkina odą.

Naudojimo ypatumai: kaukė nuplaunama šiltu vandeniu arba kompresu (rankšluostis padrėkinamas karštame vandenyje, nuspaudžiamas, pridedant prie veido nuvalomi priemonės likučiai). Kadangi vandenyje iš čiaupo yra chloro, rūdžių ir kitų odai nereikalingų medžiagų, po procedūros  nuvalykite veidą toniku.

Atsargumo priemonės: tiems, kurių oda riebi,  tokias kaukes galima daryti tik tuo atveju, jeigu ant pakuotės nurodyta, kad priemonė tinka probleminei odai, pasižymi antiseptinėmis ir uždegimus slopinančiomis savybėmis, turi odos poras sutraukiančių komponentų (sudėtyje yra molio, eterinio arbatmedžių aliejaus ir pan.).

Gelinės kaukės

Kam tinka: idealus pasirinkimas itin sausai odai.

Poveikis: lygina raukšles, patempia odą, puikiai drėkina.

Naudojimo ypatumai: tepamos ir nuplaunamos taip pat, kaip ir kreminės. Idealiai tinka pavasarį, siekiant  atkurti odos   hidrobalansą, arba vasarą, kai renkamės lengvesnės tekstūros priemones.

Atsargumo priemonės: žiūrėkite, ar nėra alergijos sudedamosioms tokios kaukės dalims. Jeigu ji pasireiškia - kaukės nenaudokite.

Medžiaginės kaukės

Kam tinka: sausai, šerpetojančiai odai.

Poveikis: tokiose kaukėse gausu mikro- ir makroelementų. Jos tonizuoja, drėkina, pasižymi jauninamuoju poveikiu, suteikia odai stangrumo ir elastingumo.

Naudojimo ypatumai: beveik visas procedūras veidui (įskaitant ir kaukes) reikia daryti kursais. Vienos procedūros poveikis bus trumpalaikis, ir jį reikia užtvirtinti.

Atsargumo priemonės: tokios kaukės netinka moterims, kurių oda riebi ir problemiška (nebent sudėtyje yra komponentų, slopinančių uždegimus).

Molio kaukės

Kam tinka: riebiai, problemiškai odai.

Poveikis: pasižymi antiseptinėmis savybėmis, džiovina spuogus, sugeria riebalus, valo odą, padeda pasišalinti apmirusioms ląstelėms, sutraukia poras.

Naudojimo ypatumai: nuplauti tokią kaukę reikia daug vandens, po to oda nutrinama toniku, pasitepama kremu. Kaip dažnai galima atlikti tokias procedūras, indiviidualiai pasikonsultuokite su kosmetologu. Jeigu spuogų ir uždegiminių židinių daug, kaukės  gali būti daromos netgi kas  antrą dieną.

Atsargumo priemonės: netinka sausai ir normaliai odai.

Alginatinė kaukė

Kam tinka: visiems odos tipams.

Poveikis: modeliuoja, stangrina odą, ją patempia, mažina patinimus, lygina smulkias raukšles, gerina veido spalvą. Jeigu oda riebi - normalizuoja riebalinių liaukų veiklą, slopina uždegimus.

Naudojimo ypatumai: maišant būtina laikytis vandens ir  alginato proporcijų. Jeigu vvandens bus per daug, kaukė išeis nepanaši į plasteliną, ir ją bus keblu pašalinti. Naudokite tik šaltą vandenį. Kaukę tepkite mentele, o kai masė sukietės - nuimkite visą sluoksnį iš karto.

Atsargumo priemonės: procedūrą rekomenduojama atlikti grožio salone, kadangi šias kaukes gana sudėtinga tinkamai paruošti.

Kaukės-plėvelės

Kam tinka: sausai ir normaliai odai.

Poveikis: pagrindinė šių kaukių paskirtis - odos drėkinimas. Kai kaukė išdžiūsta, ji sutraukia poras, šiek tiek patempia odą. Nuimant pasišalina epidermio  atplaišos.

Naudojimo ypatumai: kaukė reikia tepti gana storai, antraip nepavyks jos nuimti.

Atsargumo priemonės: tokio tipo kaukės nerekomenduojamos, jeigu vyksta uždegiminiai odos procesai - pažeidus židinį, uždegimas gali išplisti per  visą veidą.

Komentarai