Kaip atsikratyti pilvo? 5 pratimai vyrams

Kaip atsikratyti pilvo? 5 pratimai vyrams

Didelis pilvas – dažna vyrų problema. Ypač ji opi tiems, kurie sunkiai atsispiria įvairiems skanumynams. Kokie pratimai padės atgauti  formą?

Vyrų kūno sudėjimas ir hormoninis fonas turi savų ypatybių, dėl kurių riebalai kaupiasi pilvo srityje. Kitaip nei moterims, vyrams šie riebalai kaupiasi ne tiek po oda, kiek pilvo ertmėje. Pašalinti jų vien pilvo raumenims skirtais pratimais nepavyks – reikia, kad dirbtų visas kūnas. Tada net ir nelabai intensyvios treniruotės metu sudeginsite daug daugiau kalorijų!

1. Keliai prie krūtinės. Atsistokite tiesiai, kojos – pečių plotyje, rankos – ant liemens. Įtempkite pilvo raumenis, šiek tiek pasilenkdami į priekį lenkite koją per kelį ir kelkite ją krūtinės link. Pakartokite su kita koja.

Su kiekviena koja neskubėdami padarykite po 50–100 pakartojimų. Pilvo raumenys turi būti visą laiką įtempti.

2. Krūtinė prie kelių. Pradinė padėtis tokia pati, kaip ir pirmame pratime. Šiek tiek sulenkite kelius, rankas susidėkite už galvos. Pasilenkite į priekį, nuleiskite smakrą žemyn. Įtempkite pilvo ir krūtinės raumenis, lenkitės išriesdami nugarą iki horizontalios padėties. Grįžkite į pradinę padėtį, pakartokite 40–50 kartų.

3. Pasisukimai į šonus. Kojos – plačiau negu pečių plotyje. Dešinės kojos pirštai pasukti į išorę, rankos ant liemens, pilvas įtrauktas. Perkelkite kūno svorį ant dešinės kojos. Sukdami liemenį į dešinę, lenkite kairę koją ir traukite prie juosmens arba prie krūtinės. Pastatykite koją į vietą. Pakartokite į abi puses po 20–30 kartų.

4. Laivelis. Gerai visiems žinomas pratimas. Atsigulkite pilvu ant žemės, kojos ištiestos, rankos – į priekį ir šiek tiek į šonus. Kelkite rankas ir kojas aukštyn, lyg norėdami atsiplėšti. Stenkitės išbūti tokioje padėtyje 10-15 sekundžių. Pakartokite 10 kartų.

5. Kartelė. Atsiremkite į žemę delnais ir kojų pirštais. Rankos – vertikalioje padėtyje, kūnas ištemptas kaip styga. Pajuskite, kaip virpa raumenys. Pabūkite taip, kol suskaičiuosite iki 20 ar daugiau. Atsigulkite ant pilvo ir atsipalaiduokite. Pakartokite 3-5 kartus.

Darykite šiuos pratimus reguliariai, ir rezultatus pamatysite jau visai netrukus!

Komentarai (1)

Vardas 2015-03-26 09:29
Kodel viduryje mankstos pasikeite jo plauku spalva????