Dalykai, vagiantys gerą jūsų nuotaiką ir atimantys energiją (II dalis, pabaiga)

Dalykai, vagiantys gerą jūsų nuotaiką ir atimantys energiją (II dalis, pabaiga)

Jausmas, kad už darbą jums moka nepakankamai

Pinigai – tai energija. Bet kuris žmogus gerai jaučiasi tik tada, kai jo žinios, įdėtos pastangos, laikas ir sugebėjimai atsiperka. Jeigu atiduodate daugiau, negu gaunate – reikėtų susimąstyti: gal pagaliau atėjo akimirka prašyti pakelti algą, paaukštinimo arba metas keisti darbą?

Bendravimas tik su savo lyties atstovais

Ką daryti: jeigu moteris ir darbe, ir namuose, ir visur kitur bendrauja tik su kitomis moterimis – nieko iš to gero nebus. Jai būtina vyriška energija. Analogiškoje situacijoje gali atsidurti ir stipriosios lyties atstovai.

Miego, fizinio krūvio trūkumas, lytinis nepasitenkinimas

Ką daryti: jeigu norėjote pradėti lankyti sporto klubą, bet taip ir neprisiruošėte – susiimkite ir įgyvendinkite savo sumanymą. Miegas – taip pat labai svarbus jūsų gyvenimo elementas. Kokybiško poilsio trūkumas skatina nereikalingų kilogramų augimą, neigiamai veikia jūsų fizinę ir emocinę savijautą.

Aplinka

Daug energijos atima žmonės, kurie nuolat skundžiasi savo gyvenimu. Jums atrodo, kad iš jūsų laukiama patarimo, o jį davę tikitės, kad žmogus juo pasinaudos, ir situacija pasikeis. Tačiau taip nenutinka, todėl jūs jaučiate nepasitenkinimą – juk jūsų įdėtos pastangos neatsiperka.

Ką daryti? Stenkitės aptarinėti kolegų, draugų, šeimos narių problemas kaip galima trumpiau, stenkitės atsiriboti emociškai, pamėginkite nukreipti pokalbį į kokią nors neutralią ir jums įdomesnę temą.

Ir dar šis tas: jeigu kažkas jums tūkstantąjį kartą skundžiasi savo vyru, žmona, vaikais, darbu – tai reiškia, kad žmogus nesusidoroja su savo problemomis, ir jam greičiausiai reikia profesionalo, o ne jūsų, pagalbos. Jūs niekuo jam nepadėsite, tik be reikalo eikvosite savo laiką ir energiją.

2 psl. »

Komentarai

Ar žinote, kad...

Tyrimais nustatyta, miego metu knarkia net 40 proc. suaugusiųjų. Įvairios statistikos pateikia skirtingus duomenis, tačiau viena – neginčijama, knarkiančių vyrų yra du ar net tris kartus daugiau nei moterų.

Kitas faktas