10 priežasčių nedelsiant kreiptis į stomatologą

10 priežasčių nedelsiant kreiptis į stomatologą

Kai ima skaudėti dantį, klausimų, ką daryti, paprastai nekyla – ilgai kentėti tiesiog neišeina, todėl čiumpame artimiausią talonėlį pas stomatologą. Tačiau kai kurios stomatologinės problemos yra tokios pat rimtos, bet dėl jų pagalbos kreipiamasi retai. Štai kokiais atvejais laukti nepatartina.
 
Kraujuojančios dantenos
 
Jeigu valydami dantis pastebite, kad kraujuoja dantenos, arba periodiškai jaučiate burnoje kraujo skonį – nedelskite. Laiku sustabdyti dantenų pokyčius ir užkirsti kelią porodontozei reiškia išgelbėti dantis. Atminkite: dėl dantenų problemų gali iškristi net ir sveiki dantys.
 
Pavalgius ko nors saldaus skauda dantis
 
Jeigu valgydami saldumynus jaučiate dantų skausmą, tai greičiausiai dantų ėduonies požymis. Jūs galite nepastebėti jokių pokyčių – tik skausmą užvalgius mėgstamo šokolado. Jis pats savaime nepraeis, ir situacija gali tik pablogėti. Kol yra ką gelbėti – skubėkite pas stomatologą.
 
Maistas nuolat stringa tarp dantų
 
Kalba šiuo atveju ne apie riešutus ir kietą mėsą – šių produktų tarpdančiuose gali užstrigti visiems. Tačiau jeigu jums reguliariai tenka dantų krapštukais krapštinėti likučius tose pačiose vietose, greičiausiai ten jau yra ką taisyti. Ėduonis ant dantų šonų – viena iš labiausiai paplitusių problemų.
 
Nemalonus burnos kvapas
 
Jeigu nemalonus burnos kvapas neišnyksta net pakeitus dantų pastą ir pakoregavus racioną – kreipkitės į stomatologą. Tikėtina, kad turite dantenų problemų, arba kaltas ėduonis. Nemalonus kvapas reiškia puvimo procesus. Jeigu stomatologas neranda problemos, būtina kreiptis į otorinolaringologą (LOR). Beje, nemalonus kvapas atsiranda ir dėl hipokligemijos (pasitikrinkite cukraus lygį kraujyje).

2 psl. »

Komentarai (1)

Odontologas 2016-02-17 00:21
Baisiausiai yra tai, kad Lietuvoj stomatologų nėra jau beveik 12 metų... tai kur kreiptis žmonėms mielas žurnaliste??? :) Straipsnis - tai aklas vertimas iš rusų kalbos, net nepasidomėjus apie tai, kad nuo 2004 Lietuvoj yra odontologija...