10 lieknėti padedančių arbatų

10 lieknėti padedančių arbatų

Norite sulieknėti – gerkite arbatą. Kokybiška žolelių arbata padeda pagreitinti medžiagų apykaitą, išplečia kraujagysles ir pakelia endorfinų, padedančių palaikyti gerą metabolizmą, lygį. Vis dėlto nereikia manyti, kad arbata – tai stebuklinga mikstūra. Pati savaime ji riebalinių sankaupų neištirpins, ir „gelbėjimosi rato“ nuo jūsų talijos nepašalins. Tik tuo atveju, jeigu be arbatų dar ir pasportuosite, subalansuosite mitybą ir miego režimą, arbatos padės jums greičiau pasiekti trokštamų rezultatų.
 
Šiandien apžvelgsime 10 populiarių arbatų, padedančių kovoti su daugeliu sveikatos problemų – įskaitant ir per didelį svorį.
 
Juodoji arbata

Jeigu norite sulieknėti ir toliau palaikyti normalų svorį, į savo racioną labai patartina įtraukti juodosios arbatos. Ji turi kalio, magnio, kalcio, fosforo, natrio, vario ir geležies, taip pat tai geras vitaminų C, B1, B6, PP šaltinis. Visi šie vitaminai ir mineralinės medžiagos padeda kontroliuoti cukraus lygį kraujyje ir mažina potraukį saldumynams, todėl ypač naudinga smaližiams.
 
Kinrožių (hibiscus) arbata
 
Kinrožių žiedų arbata – tikras atradimas visiems lieknėjantiems. Jis turi flavonidų ir mineralinių medžiagų, kurios ženkliai pablogina riebalų ir angliavandenių įsisavinimą. Be viso to, kinrožės padeda normalizuoti medžiagų apykaitą, gerina kraujo cirkuliaciją ir apsaugo ląsteles nuo žalingo laisvųjų radikalų poveikio – o visa tai yra būtinos sąlygos, jeigu norite sulieknėti.
 
Anyžių arbata

„Illicium Verum“, arba anyžiai, - dar vienas visų lieknėjančių pagalbininkas. Senovės kinai pastebėjo, kad arbata su anyžiais ne tik padeda sumažinti fizinį skausmą, bet ir sumažinti patinimus, atsikratyti virškinimo problemų. Vis dėlto būkite atsargūs ir nepersistenkite – kai kurios anyžių rūšys gali būti toksiškos.
 
Ulongas (oolong)
 
Ulongas nedegina riebalų ir nemažina talijos apimties, todėl šio gėrimo atžvilgiu nereikia puoselėti didelių vilčių. Vis dėlto šios rūšies arbata mažina cholesterolio lygį organizme, padeda pašalinti iš jo šlakus ir toksinus ir normalizuoti virškinimo sistemos veiklą, todėl metantiems svorį ulongas yra taip pat naudingas.
 
Rožių žiedlapių arbata
 
Rožių žiedlapių arbata turi vitaminų А, С, В3 и D, žvalumo suteikia tiek pat, kiek ir kofeino turintys gėrimai, o antioksidantų turi daugiau net už žaliąją arbatą. Dėl šių ypatingų savybių rožių žiedlapių arbata padeda iš organizmo pašalinti šlakus ir toksinus bei užkirsti kelią vidurių užkietėjimui.

Mėtų arbata
 
Mėtų arbata gerina virškinimą, slopina apetitą ir padeda deginti kalorijas. Vienodai naudinga ir efektyvi tiek šalta, tiek karšta mėtų arbata. Na, o jeigu nuspręsite į puodelį tokios arbatos įmaišyti ir arbatinį šaukštuką medaus, naudingųjų savybių šis gėrimas turės net kelis kartus daugiau.
 
Puerh
 
Ši fermentuota arbata iš rytinės Kinijos dalies gali ženkliai sumažinti riebalų kiekį organizme. Ši rūšis pasižymi vitaminų, antioksidantų, aminorūgščių, eterinių aliejų ir mikroelementų, padedančių pašalinti iš organizmo šlakus ir toksinus, gausa. Be viso to, ši arbata tikrai padeda organizmui skaidyti riebalus.
 
Baltoji arbata
 
Baltoji arbata šalina iš organizmo šlakus ir toksinus, kas labai svarbu visiems, norintiems numesti svorio. Be to, reikia paminėti, kad baltoji – tai gera imuniteto stiprinimo priemonė bei natūralus antidepresantas. Ji puikiai ramina, atpalaiduoja, pagerina nuotaiką ir padeda sumažinti nuovargį.
 
Matė
 
Gana efektyvi lieknėjimo priemonė. Matė turi mažai kalorijų, taip pat slopina apetitą ir pasižymi vertingų mikroelementų (kalio, mangano, geležies, natrio ir vario) gausa. Be viso to, matė turi ir labai vertingų organizmui aminorūgščių – pavyzdžiui, lizino, arginino, glicino.
 
Žalioji arbata
 
Viena populiariausių ir efektyviausių. Apie jos naudą lieknėjant girdėję turbūt visi. Keli puodeliai žaliosios arbatos per dieną net ir be kokių nors jūsų pastangų padeda sudeginti apie 70 kcal. Esmė ta, kad žalioji arbata turi daug antioksidantų, smarkiai paspartinančių metabolizmą ir padedančių greičiau deginti riebalų atsargas.
 
O kokią arbatą rinktumėtės jūs?

Komentarai (8)

Rasa 2021-10-14 08:57
Raudonoji ir žalioji arbata yra nuostabios. Man asmeniškai renkuosi šias arbatas.
Neringa 2020-11-15 19:56
Kokia būtent žalioji arbata padėtų
Vytis 2018-06-16 21:25
Isbandysiu as zaliaja arbata.
Regina 2017-03-03 22:40
Pet kiek laiko numeta5kg
Laura 2015-11-17 18:13
Aš labai mėgstu žalia arbata su mėtomis
anele 2015-07-26 19:49
Zalia
Vida 2015-07-10 23:42
Zalia ir kinroziu
Egle 2015-05-18 17:43
Zaliaja arbata

Ar žinote, kad...

Pasaulio sveikatos organizacijos specialistai prognozuoja, kad 2030 m. dažniausiai pasitaikanti liga pasaulyje bus depresija: šis sutrikimas pralenks net širdies ir kraujagyslių sistemos ligas.

Kitas faktas